Korrejse 2018

Korrejse Kr. Himmelfartsferien 2018 Smiler stort:

Vi har i Kr. Himmelfartsferien været på en forrygende korrejse til Wien!

Lottes kontakt, formanden for Østrisk Dansk Selskab Franz Haberhauer, havde sørget for bl.a. billigt og godt hotel, rundvisning på Musikverein og wienerschitzler på en traditionsrig restaurant.

Vi sang to koncerter, som begge gik rigtig godt.

Turen startede med, at vi blev rystet rigtig godt sammen, da vi kørte i bybus i fuld fart fra Esbjerg til Tønder :-) Alt endte i fryd og gammen, og vi havde nogle herlige dage med dejlige oplevelser!

Hvis du har lyst til at skrive om rejsen, så kom frisk - mail til Inger, sisa.fj@esenet.dk.

Se under fanen "Billeder" for at se fotos fra turen. Flere fotos modtages gerne!

Hanne skriver:

Kære alle.

Jeg skriver for at sige tak for en fantastisk tur til og i Wien OG for at fortælle, at jeg i dag på vej fra yoga i Kongensgade mødte den togmand, der tog en selfie og en lydoptagelse af vores sang, mens vi ventede på bussen.

Han fortalte, at han havde kontaktet den tyske jernbane og lovet dem is og alt muligt andet, hvis de holdt toget i Niebüll tilbage.

Han blev meget glad, da jeg fortalte ham om buschaufførens indsats og vinken i Tønder, og for at vi

nåede toget i Niebüll. (Jeg fortalte ham IKKE om vores hjemtur 😊).

Jeg skulle hilse jer alle og sige, at han var glad for, at vi har haft en godt tur.

Marianne og Lars skriver:

Kære Wiener-Sänger-Knapt-So-Knaben,

Herfra skal der ligeledes lyde et varmt og hjerteligt TAK FOR SIDST.

Tænk at det blot er en uge siden vi ”kæmpede” os igennem den laaaaaange hjemrejse fra Wien, og trods det, at op til flere udmattede sangere højtideligt proklamerede, at de ALDRIG MERE SKULLE REJSE MED TOG, må vi erkende, at de ganske få negative rejseoplevelser forbavsende hurtigt er sat i glemmebogen.

Hvad er så grunden hertil?

Hele rejsen var af vort nærmest professionelt, velfungerende ”rejseudvalg”, som på fornemste vis formåede både før og under rejsen at holde os orienteret. Alt var sublimt gennemtænkt ud til mindste detalje.

ER SPECIEL TAK TIL JER!!!

Vi oplevede desuden et dejligt sammenhold, hvor alle tog sig godt af hinanden og hvor alle korsangere, solister, pianist, organist som korleder formåede at udvise en stor disciplin, når det til koncerterne virkelig gjaldt. Heraf fremførte vi to fine og ret så forskelligartede koncerter.

Selv vejret var i højt humør og med os hele vejen, og selveste generalkonsul Frantz førte os i venlig, fornem og afslappet stil rundt i det indre Wien historiske stræder og kældre.

Personligt vil vi rette vores dybtfølte og allerstørste taknemlighed til vores fantastiske, hyggelige og til tider ganske overbærende kupé-kammerater.

I det hele taget havde vi en herlig oplevelsesrig rejse sammen med jer – Tusind tak.

Vi er klar igen –  Barcelona, here we come.

Dagsprogrammet var:

Onsdag den 9. maj 2019

Kl. 14.45          Mødetid på banegården. Så er vi sikre på at alle er                                        med.

Torsdag den 10. maj 2018

Kl. 09.22          Forventet ankomst til Wien hovedbanegård.

Transfer til hotel med sporvogn nr. 18.

Kl. 11.15          Efter indlogering: afgang til bytur med rundvisning ved                                   forskellige seværdigheder.

Kl. 13/13.30     Wienerschnitzel i en hyggelig gammel vinkælder.

Bagefter fri.

Fredag den 11. maj 2018

Kl. 08.00          Fælles afgang til rundvisning i Musikverein.                                                      Rundvisning omkring kl. 9.

Bagefter fri.

Kl. 16.30          Fælles afgang til Yamaha Concert Hall.

Kl. 17.30          Opvarming og forprøve Yamaha Concert Hall.

Kl. 19.00          Fælles koncert med et kor fra Wien.

Lørdag den 12. maj 2018

-                       Formiddag til fri afbenyttelse.

Kl. 12.00          Fælles afgang i kortøj til Peterskirche.

Kl. 13.15          Opvarmning og forprøve i Peterskirche.

Kl. 15.00          Koncert.

Kl. 16.30          Tilbage til hotel og hente bagage. Derefter afgang til                                      banegården.

Kl. 18.30          Fælles aftensmad på banegården. Opbevaring af                                           baggage arrangeret.

Kl. 20.15          Mødetid ved tog. Kl. 20.41 afgang hjemad med tog.

Program for koncerterne var:

Yamaha Hall:

N.W. Gade: Elverskud

Kor fra Wien synger

Fællessange: Den danske sang er en ung blond pige

Kom maj, du søde milde

Peterskirche:

N.W. Gade: Tonestykke i C-dur og F-dur, orgelsolo

Kirkearie for sopran og orgel

Morgensang

Mendelssohn: Lass, o Herr (altsolo, kor og orgel)

Das Kindes.... (altsolo, kor og orgel)

All ye that

Oluf Ring: Danmark, nu blunder den lyse nat

Otto Mortensen: Du gav os de blomster

Carl Nielsen: Sænk kun dit hoved

Anton Dvorak: Bibelske sange nr. 6 og 10 (alt og orgel)

J.G.Rheinberger: Quam admirabile (sopran, alt og orgel)

Ave Maria (tenor og orgel)

Inclina Domine (sopran, alt og orgel)

Dansk melodi: En yndig og frydefuld sommertid

Svensk melodi: Gak ud min sjæl

W.A. Mozart: Kom maj, du søde milde

J.A.P. Schulz: Midsommersang

Solister: sopran Outi Karjalainen, alt Diana Haugland, tenor Boris Jensen og Malwina Gahrn på klaver.